RECEPT

Chléb Café Savoy, paštika a oříšková tatranka – tip od Jiřího Ployhara:

„Zkrátka, zajdete do Cafe Savoy. Zakoupíte výborný zdejší chléb, taktéž s názvem Savoy. Pak musíte do Lidlu pro paštiku značky Pikok. Mandlovou, jinou ne, mandlová je nejlepší. Přijdete domů, jemně rozetřete paštiku na chleba a posypete jarní cibulkou a přikusujete česnek. Český, nejlépe bio. V žádném případě nesmíte použít česnek čínský. Nejde o politiku, ale ten není vůbec chutný. Tato výborná pochutina ovšem není vhodná před představením nebo odchodem do společnosti.
A ještě tip na jeden dezert. Probudíte se v noci hladem a máte chuť na něco sladkého. Ve špajzu najdete oříškovou tatranku, kterou důsledně rozmačkáte v jahodovém jogurtu. Naprosto vynikající!“

 

Bum bo nam bo – tip od Tomáše Novotného:

Tomáš jej neuvařil, ale koupil?. Mnoho receptů je k dohledání na webu. Anebo podpořte svou oblíbenou vietnamskou restauraci.

 

Banánové oblbovadlo od Ivany Chýlkové:

Vezmete 1 oloupanej banán, nakrájenej na kousky a na něj rozprcnete 2 vajíčka. Vidličkou rozhňácáte tyto dvě ingredience dohromady, až vytvoříte hrudkovitou blemzu… mezitím rozehřejete teflonovou pánev bez jakéhokoliv omastku a na ní, lžící nanesete vámi vytvořenou banánovou konzistenci, čímž vytvoříte takové lívanečky. Poměrně záhy je otočíte na druhou stranu. Pak je vyndáte na talířek a můžete potřít čímkoliv. Borůvkovým, nebo jahodovým jogurtem, jakýmkoliv džemem, který máte rádi, nebo tím, co vás zrovna napadne…do 10 minut si ládujete teříšky. Dobrou chuť a já si je jdu hned teď udělat….

 

Vinciho anticovid od Sabiny Remundové:

Postup:
Naložte kuře do jogurtu, česneku a koření garan masala. Naložené maso orestujte a poté duste v rozmixované husté omáčce z cibule, rajčat, pálivé papriky, zázvoru, kurkumy, papriky sladké, římského kmínu a jogurtu.
Dobrou chuť!

 

Kopřivová polévka od Kristýny Janáčkové:

Postup:
Cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo rozehřejte v hrnci a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory, zhruba jednu minutu je opékejte a zalijte vývarem. Zahřívejte až k varu, pak ztlumte na střední teplotu a vařte, až jsou brambory měkké.
Mezitím očistěte kopřivy. Pracujte v rukavicích, abyste se nepopálili. Rostliny omyjte a ostříhejte jen měkké části stonků. Používejte pouze horní výhonky, ostatní bez lítosti vyhoďte, kopřiv bývá dost. Vsypte je do vroucího vývaru a jen krátce spařte. Nevařte je!
Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka nebo podle chuti. Kopřivy nebudou pálit, ani když zůstanou v polévce kusy. Rozlijte polévku do talíře a ozdobte smetanou a kvítky.

Dobrou chuť!

 

Dušená vepřová krkovice v rajčatové omáčce se zeleninou od Václava Jílka:

Suroviny :
vepřová krkovice cca 1kg
2x stroužek česneku
2x konzerva loupaných rajčat
tymián
2ks mrkve
mražený hrášek

Vepřovou krkovici pokrájejte na male plátky/nudličky. Osolte, opepřete. Vložte do hrnce s rozpáleným olejem a opečte z každé strany – cca 3 min.
Přidejte loupaná rajčata, vymačkaný česnek a tymián. Vařte na mírném ohni 1 a 1/4 hodiny.
Promíchejte, případně dolijte vodou..
Nakonec přidejte oloupanou mrkev – šikmo nakrájenou na menši plátky, spolu s hráškem.
Po 15 minutách odstavte a servírujte….
Dobrou chuť!

 

Buřtguláš od Mojmíra Maděriče:

Suroviny (pro tři osoby):

3 špekáčky
8 menších brambor
2 velké cibule
2 polévkové lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
vývar
2 stroužky česneku
sůl, kmín, pepř (chilli papričku), majoránku

Postup: Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájené buřty, aby se dobře opekly, teprve pak přidáme na krájenou cibuli a pomalu za občasného míchání doděláme cibuli skoro do hněda. Pak přisypeme sladkou papriku, špetku chilli nebo pepře, zamícháme a postupně přilíváme vývar. Brambory na kostičky uvaříme zvlášť v osolené vodě s kmínem. Nakonec vše smícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, minutku provaříte a je to!

937092_jidlo-recept-burty-burtgulas-crop-v0foto z recepty.blesk.cz

 

Dort Pavlova podle Anny Fixové:

Zkusila jsem Pavlovu a zjistila jsem, že nic jednoduššího neexistuje. Cukr vyšlehat s bílkem, vždy je poměr 50g cukru na jeden bílek (ano, nic dietního), šlehat klidně deset minut, konzistence musí být úplně opravdu tuhá. Nechat při 100 stupních tak hodinu sušit v troubě (klidně i déle). Nechat vychladnout a naplnit nesladkou šlehačkou a nějakým kyselejším ovocem. Mňam! 🙂

dort fixováfoto z igurmet.cz 

Cuketová roláda Romana Štabrňáka
750 g – cuketa
4 kusy – vejce
půl prášku do pečiva
2 lžíce – hladká mouka
pepř (dle chuti)

Náplň :
150 g uzený losos
180 g smetanový sýr typu lučina
1 x červená cibule
Postup:
Cuketu nahrubo nastrouháme a posléze z ní vymačkáme přebytečnou vodu přes plátno či utěrku.
Poté si ušleháme samotná vejce a pak smícháme všechny ostatní ingredience dohromady.
Na plech dáme pečicí papír a vzniklou hmotu na něj vylijeme.
Pečeme v troubě 20 minut na 170 stupňů. 
Červenou cibuli nakrájíme najemno, stejně tak i uzeného lososa.
Vše smícháme dohromady a po vychladnutí těsta ho touto směsí potřeme a šikovně zabalíme do úhledné rolády.
Před servírováním krájíme na plátky. Dobrou chuť!

recept štabrnák

Studio DVA divadlo
Pasáž Paláce Fénix
Václavské náměstí 56
110 00 Praha 1

Pokladna

OTEVÍRACÍ DOBA POKLADNY:
Pokladna divadla Studio DVA:
Po. – Ne. od 15:00 do 19:00 hod.
(v případě dřívějšího představení pokladna otevřena hodinu před jeho začátkem)

Tel.: 222 222 598

Nastavení cookies

Klasické zobrazení