Novinky e-mailem

Pro přihlášení k odběru newsletteru vyplňte níže svoji e‑mailovou adresu a odešlete.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Vzpomínky zůstanouBez rouchaHana a Petr Ulrychovi & Javory Beat

RECEPT

Chléb Café Savoy, paštika a oříšková tatranka – tip od Jiřího Ployhara:

„Zkrátka, zajdete do Cafe Savoy. Zakoupíte výborný zdejší chléb, taktéž s názvem Savoy. Pak musíte do Lidlu pro paštiku značky Pikok. Mandlovou, jinou ne, mandlová je nejlepší. Přijdete domů, jemně rozetřete paštiku na chleba a posypete jarní cibulkou a přikusujete česnek. Český, nejlépe bio. V žádném případě nesmíte použít česnek čínský. Nejde o politiku, ale ten není vůbec chutný. Tato výborná pochutina ovšem není vhodná před představením nebo odchodem do společnosti.
A ještě tip na jeden dezert. Probudíte se v noci hladem a máte chuť na něco sladkého. Ve špajzu najdete oříškovou tatranku, kterou důsledně rozmačkáte v jahodovém jogurtu. Naprosto vynikající!“

 

Bum bo nam bo – tip od Tomáše Novotného:

Tomáš jej neuvařil, ale koupil?. Mnoho receptů je k dohledání na webu. Anebo podpořte svou oblíbenou vietnamskou restauraci.

 

Banánové oblbovadlo od Ivany Chýlkové:

Vezmete 1 oloupanej banán, nakrájenej na kousky a na něj rozprcnete 2 vajíčka. Vidličkou rozhňácáte tyto dvě ingredience dohromady, až vytvoříte hrudkovitou blemzu… mezitím rozehřejete teflonovou pánev bez jakéhokoliv omastku a na ní, lžící nanesete vámi vytvořenou banánovou konzistenci, čímž vytvoříte takové lívanečky. Poměrně záhy je otočíte na druhou stranu. Pak je vyndáte na talířek a můžete potřít čímkoliv. Borůvkovým, nebo jahodovým jogurtem, jakýmkoliv džemem, který máte rádi, nebo tím, co vás zrovna napadne…do 10 minut si ládujete teříšky. Dobrou chuť a já si je jdu hned teď udělat….

 

Vinciho anticovid od Sabiny Remundové:

Postup:
Naložte kuře do jogurtu, česneku a koření garan masala. Naložené maso orestujte a poté duste v rozmixované husté omáčce z cibule, rajčat, pálivé papriky, zázvoru, kurkumy, papriky sladké, římského kmínu a jogurtu.
Dobrou chuť!

 

Kopřivová polévka od Kristýny Janáčkové:

Postup:
Cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo rozehřejte v hrnci a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte brambory, zhruba jednu minutu je opékejte a zalijte vývarem. Zahřívejte až k varu, pak ztlumte na střední teplotu a vařte, až jsou brambory měkké.
Mezitím očistěte kopřivy. Pracujte v rukavicích, abyste se nepopálili. Rostliny omyjte a ostříhejte jen měkké části stonků. Používejte pouze horní výhonky, ostatní bez lítosti vyhoďte, kopřiv bývá dost. Vsypte je do vroucího vývaru a jen krátce spařte. Nevařte je!
Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka nebo podle chuti. Kopřivy nebudou pálit, ani když zůstanou v polévce kusy. Rozlijte polévku do talíře a ozdobte smetanou a kvítky.

Dobrou chuť!

 

Dušená vepřová krkovice v rajčatové omáčce se zeleninou od Václava Jílka:

Suroviny :
vepřová krkovice cca 1kg
2x stroužek česneku
2x konzerva loupaných rajčat
tymián
2ks mrkve
mražený hrášek

Vepřovou krkovici pokrájejte na male plátky/nudličky. Osolte, opepřete. Vložte do hrnce s rozpáleným olejem a opečte z každé strany – cca 3 min.
Přidejte loupaná rajčata, vymačkaný česnek a tymián. Vařte na mírném ohni 1 a 1/4 hodiny.
Promíchejte, případně dolijte vodou..
Nakonec přidejte oloupanou mrkev – šikmo nakrájenou na menši plátky, spolu s hráškem.
Po 15 minutách odstavte a servírujte….
Dobrou chuť!

 

Buřtguláš od Mojmíra Maděriče:

Suroviny (pro tři osoby):

3 špekáčky
8 menších brambor
2 velké cibule
2 polévkové lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
vývar
2 stroužky česneku
sůl, kmín, pepř (chilli papričku), majoránku

Postup: Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájené buřty, aby se dobře opekly, teprve pak přidáme na krájenou cibuli a pomalu za občasného míchání doděláme cibuli skoro do hněda. Pak přisypeme sladkou papriku, špetku chilli nebo pepře, zamícháme a postupně přilíváme vývar. Brambory na kostičky uvaříme zvlášť v osolené vodě s kmínem. Nakonec vše smícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, minutku provaříte a je to!

937092_jidlo-recept-burty-burtgulas-crop-v0foto z recepty.blesk.cz

 

Dort Pavlova podle Anny Fixové:

Zkusila jsem Pavlovu a zjistila jsem, že nic jednoduššího neexistuje. Cukr vyšlehat s bílkem, vždy je poměr 50g cukru na jeden bílek (ano, nic dietního), šlehat klidně deset minut, konzistence musí být úplně opravdu tuhá. Nechat při 100 stupních tak hodinu sušit v troubě (klidně i déle). Nechat vychladnout a naplnit nesladkou šlehačkou a nějakým kyselejším ovocem. Mňam! 🙂

dort fixováfoto z igurmet.cz 

Cuketová roláda Romana Štabrňáka
750 g – cuketa
4 kusy – vejce
půl prášku do pečiva
2 lžíce – hladká mouka
pepř (dle chuti)

Náplň :
150 g uzený losos
180 g smetanový sýr typu lučina
1 x červená cibule
Postup:
Cuketu nahrubo nastrouháme a posléze z ní vymačkáme přebytečnou vodu přes plátno či utěrku.
Poté si ušleháme samotná vejce a pak smícháme všechny ostatní ingredience dohromady.
Na plech dáme pečicí papír a vzniklou hmotu na něj vylijeme.
Pečeme v troubě 20 minut na 170 stupňů. 
Červenou cibuli nakrájíme najemno, stejně tak i uzeného lososa.
Vše smícháme dohromady a po vychladnutí těsta ho touto směsí potřeme a šikovně zabalíme do úhledné rolády.
Před servírováním krájíme na plátky. Dobrou chuť!

recept štabrnák

Nejbližší představení

15:30

vyprodáno
17:30

vyprodáno
Pá. 29. 3. - Studio DVA divadlo

Vysavač

19:00

vyprodáno
So. 30. 3. - Studio DVA divadlo

Lovci bobrů

15:00

vyprodáno
So. 30. 3. - Studio DVA divadlo

Lovci bobrů

19:00

Program

Repertoár

4 sestryPatrik Hartl BeckhamPetr Zelenka Bez rouchaMichael Frayn BiletářkaArnošt Goldflam Brouk v hlavěGeorges Feydeau CELEBRITYOndřej Sokol DuetyPeter Quilter Funny GirlJ. Styne, B. Merrill, I. Lennart, M. Lennart HerečkaPeter Quilter Holky jako květElaine Murphy Hovory o štěstí mezi čtyřma očimaPatrik Hartl Chlapi soběFrank Pinkus, Kay Kruppa Jezinky a bezinkyJoseph Kesselring JudyPeter Quilter LedňáčekWilliam Douglas Home Líbánky na JadranuPatrik Hartl Lovci bobrůPatrik Hartl Malý princna motivy knihy Antoina de Saint-Exupéryho Mě nezadusíšMichaela Gübelová Milostné dopisyAlbert Ramsdell Gurney MiseryWilliam Goldman Moje tangoRon Hutchinson Noční spojeViliam Klimáček O láscePhilippe Claudel Odpočívej ve svém pokojiDavid Lindsay-Abaire Oscar pro EmilyFolker Bohnet, Alexander Alexy Otevřené manželstvíDario Fo, Franca Rame PitevnaDavid Drábek Poprask na laguněCarlo Goldoni RevizorNikolaj Vasiljevič Gogol RokenrolMiroslav Hanuš SaxanaM. Macourek, H. Franková, V. Vorlíček Sex pro pokročiléMichele Riml Sex pro pokročilé 2 aneb Vzhůru do divočinyMichele Riml Starci na chmeluBlažek, Rychman, Bažant, Malásek, Hála Šíleně smutná princeznaFrantišek Vlček, Bořivoj Zeman Štíři z únoraMiroslav Krobot, Marika Šoposká Tři grácie z umakartuMichaela Doleželová, Janka Ryšánek Schmiedtová Vánoční koledana motivy Charlese Dickense VěraPetr Zelenka VlaštovkaGuillem Clua Vše o mužíchMiro Gavran Vše o ženáchMiro Gavran VysavačPatrik Hartl Vzpomínky zůstanouBernard Slade

Kontakt

Studio DVA divadlo
pasáž Paláce Fénix
Václavské náměstí 56
110 00 Praha 1

OTEVÍRACÍ DOBA POKLADNY divadla Studio DVA:
Pondělí – Neděle od 15:00 do 19:00 hod.

(v případě dřívějšího představení pokladna otevřena hodinu před jeho začátkem)

Kontaktujte nás

Studio DVA divadlo
pasáž Paláce Fénix
Václavské nám. 56, Praha 1
Tel. 273 139 147

Navigace

Divadlu na míru Studio GAT
Copyright 2024 © Studio DVA divadlo